Usbekistans høydepunkter

Fra 28950,- pr. pers.
Usbekistans høydepunkter
10 dager
Fra 28950,- pr. pers.
Send forespørsel →

Bli med på en enestående rundreise gjennom Usbekistan og opplev landets mest fascinerende høydepunkter! Utforsk den unike kulturen, historien og arkitekturen som har blomstret langs Silkeveien i århundrer.

Icon
Avreise: Oslo

Icon
Dag 1-3

Tashkent

Velkommen til Usbekistans hovedstad, Tashkent! En magisk blanding av moderne eleganse og orientalsk sjarm venter dere. Dere får utforske byen på en oppdagelsestur som tar dere med til historiske torg, bygninger og den moderne delen av den 2000 år gamle byen. Besøk Kukeldas Madrasah, Khast-Imam Square, Barak Khan Madrash, Tillya Sheikh Mosque, Kaffal Shashi Mausoleum og nyt livlige farger og aromaer på Chorshu Bazaar.

Der vil og få muligheten til å se Rakhimov's Ceramic Studio, Charvak Water Reservoir, og fjelltoppen Kumbel.

Icon
Dag 3-5

Samarkand

I Samarkand får dere bli med på en oppdagelsesrik utflukt i byen, som ble grunnlagt for over 2 700 år siden. Dere vil utforske Registan Square, et imponerende torg omgitt av Guri Emir Mausoleum, Ulugbek, Shirdor og Tillya Kari Madrash, og det majestetiske Bibi Khanum Mosque.

Turen fortsetter med besøk til Shah-i-Zinda, en mystisk gate med vakre mausoleer, og Ulugbek Observatory, som vitner om Samarkands rike vitenskapelige arv. Hvis tiden tillater det, vil dere også besøke det lokale markedet og oppleve den pulserende atmosfæren i byen.

Dere får også en unik opplevelse som tar dere med til papirfabrikken Meros i landsbyen Konigil, hvor dere vil få innsikt i den tradisjonelle teknologien bak Samarkand Paper. Senere vil dere besøke en vinfabrikk for å oppleve produksjonsprosessen og smake på de deilige vinene.

Icon
Dag 5-7

Bukhara

Bukhara var en av de store handelssentrene i den berømte Silkeveien, og historien strekker seg tilbake flere årtusener.

Her får dere oppleve byen på en utflukt, der Ark Citadel, Ismael Saman Mausoleum og Kalyan Minaret venter på å avsløre sin gamle prakt. På reisen vil du også besøke den sjarmerende kafeen Silk Road Tea House, hvor du kan nyte en rikholdig meny av te og kaffe, krydret med de beste lokale smakene.

Icon
Dag 7-9

Khiva

Under en spennende utflukt i Khiva, vil guiden ta dere gjennom de trange gatene i gamlebyen, kjent som Ichan-Kala. Her blir dere tatt tilbake i tid mens dere oppdager palasser dekorert med mosaikk, mausoleer, moskeer og madrasaher bygget av leirstein. Arkitekturen er imponerende, og guiden vil dele historiske og kulturelle fakta underveis.

Blant de høydepunktene dere vil besøke er den gamle festningen Ark, det vakre Tash Hovli-palasset, Djuma-moskeen (også kjent som fredagsmoskeen), og det fortryllende Pakhlavan Mahmud-mausoleet. Bygningene er arkitektoniske mesterverk og ble oppført mellom slutten av 1700-tallet og begynnelsen av 1800-tallet.

Icon
9-10

Tashkent

Ved ankomst til Tashkent har dere resten av reisen til fri disposisjon. Vi anbefaler et besøk til det lokale markedet Chorsu, hvor mange bønder selger sine egenproduserte produkter. Her kan dere oppleve autentiske lokale varer som er økologiske og bærekraftige!

Icon
Retur: Oslo

Icon

Rundreisen inkluderer følgende:

 • Overnatting inkludert daglig halvpensjon (frokost og middag) som spesifisert i programmet.
 • Utflukter og engelsktalende guide som spesifisert i programmet.
 • Tog fra Taskhent til Samarkand, Business Class.
 • Privat transport som spesifisert i programmet.
 • Inngangspenger og måltider som spesifisert i programmet.
 • Fly, Urgench - Tashkent en vei.

Prisen inkluderer ikke:

Personlige utgifter som forsikring, visum, klesvask, regninger, telefon, alkohol, tips til guide etc.

Merknader:

 • Reiseforslaget kan endres etter ønske med flere/færre netter, andre reisemål, hoteller, utflukter etc.
 • ​Forbehold om ledige plasser og prisendringer.​

Utvalgte hoteller:

 • Hyatt Regency Tashkent - Tashkent
 • DiliMah Premium Luxury - Samarkand
 • Hotel Shahriston - Bukhara
 • Hotel Asia Khiva - Khiva
 • Hyatt Regency Tashkent - Tashkent
Icon

Kvalitet

Vi kvalitetsikrer hoteller, guider, biler og utflukter som benyttes for at du som reisende skal være sikker og trygg på tur.

Icon

Høy kompetanse

Vi har god kjennskap til eksotiske reisemål som for eksempel Thailand, Malaysia, Vietnam, India, Sri Lanka, Indonesia, Kambodsja, Peru, Sør-Afrika, Maldivene, Seychellene og Mauritius.

Icon

Fleksibilitet

Fordelen med våre reiser er at du selv bestemmer når du ønsker å reise, og er dermed ikke avhengig av å melde deg på store gruppereiser til fastsatte datoer. Alle våre rundreiser er private, så du vil få følelsen av høy personlig service og kvalitet når du er ute på reise.

Vil du ha hjelp til å finne din reise, eller ønsker et uforpliktende tilbud?

Rezo
Ring oss! Hverdager 09-16
Eller send en e-post
Asia – 17 dager

Rundreise i Sør-Korea og Japan

Fra 36920,-
Bilde av en bakhodet til en mann som ser utover fjellene i Inkaens helligedal.
Asia – 54 dager

Jorden rundt til Sør-Amerika og Asia

Fra 130000,-
Asia – 9 dager

Rundreise i Georgia og Armenia

Fra 30450,-
Elv i Japan, belyst av rosa latterner og omgitt av trær med rosa blader
Asia – 15 dager

Utforsk Japan med stopover i Bangkok

Fra 28000,-
Karibia – 15 dager

Rundreise på Cuba

Fra 34500,-