En oversikt over Machu Picchu, som viser de gamle Inka-ruinene mot en klar blå himmel. Scenen er fremhevet av frodig grønt gress som omgir det historiske stedet, og fremhever den velbevarte naturen og den rolige skjønnheten til denne ikoniske lokasjonen." En oversikt over Machu Picchu, som viser de gamle Inka-ruinene mot en klar blå himmel. Scenen er fremhevet av frodig grønt gress som omgir det historiske stedet, og fremhever den velbevarte naturen og den rolige skjønnheten til denne ikoniske lokasjonen."
Sør-Amerika / Peru
Rundreise / 10 dager

Perus høydepunkter

Fra 27750,- pr. pers.
Perus høydepunkter
10 dager
Fra 27750,- pr. pers.
Send forespørsel →

Utforsk det beste Peru har å tilby på denne spektakulære 10-dagers turen som kombinerer natur, historie og kultur. Forlat Lima for Arequipa, et smykke av kolonial arkitektur, og beundre kondorenes flukt i Colca-dalen. Lær om de mest tradisjonelle landsbyene i Puno før du ankommer Cusco, hjertet av Inkariket, og oppdag det historiske arvet det har, samt fascinerende andinske landskap med grønne daler og snødekte topper.

Et hvitt, storslått bygg i barokkstil, lokalisert i Peru, med en klar blå himmel i bakgrunnen. Byggets detaljerte arkitektur og elegante design står i sterk kontrast til den klare himmelen, og fremhever byggets historiske og estetiske betydning.
Bilde av Lima tatt fra havet med et bølgende blått hav i forgrunnen og en oransje solnedgang som maler himmelen. Høye klipper reiser seg majestetisk langs kysten, dekorert med hvite bygninger som skinner i det varme sollyset.
Ruiner i Machu Picchu omgitt av lav tåke som svever over området. Det grønne gresset fremhever ruinene og tilfører en følelse av friskhet til det historiske landskapet.
En bygning i barokkstil i Cusco om natten, opplyst av oransje lys fra gatelys. De varme lysene fremhever de intrikate detaljene og den elegante arkitekturen til bygningen, og skaper en atmosfærisk og stemningsfull scene.
Icon
Avreise: Oslo

En betongbygning i romersk stil i Lima, sett mot en klar blå himmel. Bygningen står foran en asfaltert gate, og dens klassiske arkitektoniske trekk gir et inntrykk av historisk storhet i det moderne bymiljøet.
Dag 1-3

Lima

Når du ankommer Lima, vil du bli møtt av en moderne metropol fylt med historie, i en spennende periode av kulturelle og økonomiske endringer. I løpet av oppholdet ditt vil du få utforske Limas historiske hjerte, som er anerkjent som UNESCOs verdensarvsted og er rikt på historiske bygninger.

Din kulturelle oppdagelsesreise starter med et besøk til Larco Museum, beliggende i det tradisjonelle distriktet Pueblo Libre. Museet er innredet i en vakkert restaurert herregård fra kolonialsk tid, bygget på en antikk pyramide. Med verdens mest komplette samling av før-spanske gull- og sølv, samt erotiske kunstverk, gir Larco Museum et unikt innblikk i Perus rike historie og kultur.

Videre vil du besøke Casa Aliaga, en kolonial herskapsbolig som ble tildelt av hovederobreren Francisco Pizarro i 1535. Dette hjemmet har den unike historien om å ha vært eid av samme familie helt siden den tid, noe som tilfører et personlig preg på historien som utfolder seg her.

Du fortsetter din reise til Limas koloniale sentrum som utstråler fra hovedtorget, der du vil se den praktfulle arkitekturen fra det spanske imperiet. Limas katedral, reist på 1500-tallet og fullført etter mer enn 80 år, står som et monument av religiøs og arkitektonisk betydning.

Icon
Et tårn i barokkstil i Arequipa, sett gjennom en betongbue. Den grå himmelen gir en dramatisk bakgrunn som fremhever tårnets detaljerte arkitektur og eleganse.
Dag 3-4

Arequipa

Du forlater så Lima og tar flyet til Arequipa. Ved ankomst i Arequipa, kjent som "Den hvite byen" på grunn av sine mange spektakulære bygninger laget av hvit vulkansk stein.

Ditt besøk i Arequipa starter i byens hjerte, Plaza de Armas, kjent for sin elegante neo-renessanse katedral og det imponerende klosteret Santa Catalina. Dette klosteret, grunnlagt på 1500-tallet, var lenge en lukket by i byens sentrum, skjult for omverdenens blikk og innflytelse. Det å vandre gjennom de fargerike gatene og strukturene i Santa Catalina, fra nonnenes hus til klostre og torg, er som å reise tilbake i tid og gir et unikt innblikk i kolonitidens Peru.

Turen fortsetter til Jesuittkirken, et høydepunkt innen peruansk barokk arkitektur. Kirken, og ikke minst sakristiet med sin kupol og vegger dekorert med murals som viser tropisk flora og fauna, demonstrerer det kunstneriske og arkitektoniske håndverket fra denne perioden.

Avslutningsvis tar du turen til nabolagene Yanahuara og Carmen Alto, hvor du kan nyte spektakulær utsikt over Misti-vulkanen som majestetisk ruver over byen. Dette gir perspektiver ikke bare på Arequipas naturlige skjønnhet, men også på den dype historiske og kulturelle rikdommen byen har å tilby.

Icon
Panoramautsikt over det bølgende landskapet i Colca Canyon, med snødekte fjell i bakgrunnen. En blå himmel prydet med oransje skyer kompletterer den imponerende naturen.
Dag 4-5

Colca Canyon

Neste destinasjon på din reise vil være den fantastiske Colca-dalen. På vei dit vil du kjøre gjennom Yura-distriktet, kjent for sine imponerende geografiske trekk som dype kløfter, høye fjell, fossefall og frodig vegetasjon. Deretter fortsetter du til Pampa Cañahuas, et utstrakt andesplatå hvor du kan observere vicuñaen, et dyr nært beslektet med alpakka, guanaco og lama.

Turen går videre over pampasene Viscachani og Toccra, og du vil passere nær krateret til den nå utdødde vulkanen Chucura før du når Mirador de los Andes ved Patapampa, som ligger 4,910 meter over havet. Dette utsiktspunktet byr på imponerende utsikter over de mange vulkanene som omgir Arequipa.

Etter å ha nytt landskapet, vil du ta en pause i den pittoreske byen Chivay hvor du får servert lunsj. Dagen avsluttes med en overføring til ditt utvalgte hotell i Colca, hvor du vil ha resten av ettermiddagen til å slappe av eller utforske området på egen hånd. Denne reisen gjennom Andesfjellene er ikke bare en fysisk reise, men også en unik mulighet til å komme tettere på naturens ro og storhet.

Tradisjonell peruansk treskute på Lake Titicacasjøen under en klar himmel med hvite skyer.
Dag 5-7

Puno

Etter frokost reiser du til Condor Cross i Colca Canyon, et spektakulært utsiktspunkt hvor du kan puste inn og ta inn over deg den enorme dybden av en av verdens dypeste kløfter, mer enn dobbelt så dyp som Grand Canyon. Her vil du få se majestetiske kondorer sveve over canyonen. I dalen vil du utforske rustikke småbyer langs bredden av elven Colca, inkludert steder som Chivay og Yanque, hvor gamle kolonikirker smelter sammen med Andesfjellenes topper.

Turen fortsetter mot Puno, en reise som går gjennom Salinas og Aguada Blanca nasjonalreservatet og forbi de fantastiske steinskogene i Patahuasi. Dette er en rute som er like dramatisk som den er fortryllende, med alt fra høysletter og vulkaner til uvanlige steinformasjoner og laguner hvor du kan se kraner tørke sine vinger.

I Puno vil du få oppleve en båttur til de vakre Uros-øyene på Titicacasjøen. Uros-folket, en urbefolkning i Peru, lever på flytende øyer laget av det oppdriftsrike totora-sivet som vokser rikelig i de grunne vannene. Etter et besøk på disse fascinerende håndlagde øyene, vil ferden gå videre til Taquile, en nydelig øy som en gang var en del av Inkariket. Her vil du finne spor etter Inkaenes fortid samt få et innblikk i lokalbefolkningens skikker og tradisjoner gjennom kulturelle demonstrasjoner.

Barokk arkitektur i Cusco med brolagt gate i forgrunnen og mennesker som går over gangfeltet under en klar blå himmel.
Dag 7-10

Cusco

Du avslutter reisen i Cusco, hvor kulturelle og historiske oppdagelser venter. På vei til Cusco vil du få oppleve flere interessante stopp underveis, inkludert en tur til byen Pucara og Pucara Lithic Museum, som viser stedets historie som det første urbane oppsamlingsstedet ved Titicacasjøen, etablert mellom 100 og 300 e.Kr.

Reisen fortsetter med et stopp ved La Raya, det høyeste punktet på turen, hvorfra du vil få utsikt over det vakre landskapet i Andesregionen. Etter en pause for lunsj i Sicuani, besøker du Racchi, hvor du finner Wiracocha-tempelet, dedikert til en mektig andinsk gud. Dette imponerende Inka-anlegget er kjent for sine gigantiske stråtak som regnes blant de høyeste i Inka-riket.

Senere besøker du Andahuaylillas, 40 kilometer fra Cusco, og utforsker den lokale kirken kjent som "Amerikas sixtinske kapell" på grunn av den høye kvaliteten på kunsten som finnes inni. Etter ankomsten til Cusco, vil du ha en natt til å hvile deg før ytterligere oppdagelser i den gamle Inka-hovedstaden.

Dagen etter starter du med en guidet tur i Cusco, inkludert et besøk til Santo Domingo-konventet bygget over Inkaenes Coricancha-tempel, et av de mest betydningsfulle templene dedikert til soltilbedelse. Turen inkluderer også besøk til Cuscos katedral, Sacsayhuaman-festningen, Qenqo-tempelet og amfiteateret, samt Puka Pukara, kjent som den røde festningen.

Reisens høydepunkt er en dagstur til Machu Picchu. Du reiser med tog til Aguas Calientes, hvorfra du tar en kort bussreise opp til den legendariske "tapte byen til inkaene". Her vil du utforske dette arkeologiske underverket og lære om dets opprinnelse og mest fremragende monumenter. Etter turen drar du tilbake til Aguas Calientes for lunsj før du returnerer til Cusco.

Icon
Hjemreise: Oslo

Icon

Rundreisen inkluderer følgende:

  • Fly, Oslo – Peru t/rinkludert alle skatter og avgifter.
  • Fly, Lima – Arequipa inkludert alle skatter og avgifter.
  • Tog til Machu Picchu (Voyager eller Expedition).
  • Utflukter, måltider og engelsktalende guide som nevnt i programmet.
  • Transport med bil og buss som nevnt i programmet.


Rundreisen inkluderer ikke:
Personlige utgifter som forsikring, visum, klesvask, sovepose, personlig bærer (ryggsekk og annet personlig utstyr må bæres av den reisende), regninger, telefon, alkohol, tips til guide etc.


Merknader:

  • Prisen er basert på minimum 2 reisende. Tillegg for enkeltreisende.
  • Tilslutningspriser fra andre byer i Norge kan ordnes.
  • Dette er kun et reiseforslag, så rundreisen kan legges opp etter ønske med oppgraderte rom, andre reisemål, utflukter, hoteller, flere/færre netter etc.
  • Forbehold om prisendringer, ledige plasser og trykkfeil.Utvalgte hoteller:

  • Dere vil bo på nøye utvalgte 4-stjernede hoteller eller lignende.
Icon

Kvalitet

Vi kvalitetsikrer hoteller, guider, biler og utflukter som benyttes for at du som reisende skal være sikker og trygg på tur.

Icon

Høy kompetanse

Vi har god kjennskap til eksotiske reisemål som for eksempel Thailand, Malaysia, Vietnam, India, Sri Lanka, Indonesia, Kambodsja, Peru, Sør-Afrika, Maldivene, Seychellene og Mauritius.

Icon

Fleksibilitet

Fordelen med våre reiser er at du selv bestemmer når du ønsker å reise, og er dermed ikke avhengig av å melde deg på store gruppereiser til fastsatte datoer. Alle våre rundreiser er private, så du vil få følelsen av høy personlig service og kvalitet når du er ute på reise.

Vakkert peruansk fjellandskap med stor dal, skyet himmel og en liten bekk.

Vil du ha hjelp til å finne din reise, eller ønsker et uforpliktende tilbud?

Rezo
Ring oss! Hverdager 09-16
Eller send en e-post
Kristus Frelseren i Rio de Janeiro, står på et fjell over Rio de Janeiro. Solstråler fra en lav sol skinner over de omkringliggende fjellene.
Sør-Amerika – 9 dager

Opplev Formel 1 i São Paulos og Rios landemerker

Fra 40750,-
Bilde av skylinen i Shanghai tatt fra vannet. Rosa skyer på en blå himmel over høye skyskrapere over et blått vann.
Asia – 7 dager

Opplev Formel 1 i Kina med utforsking av storbyene Shanghai og Beijing

Fra 27700,-
En stor elv i Tokyo med små båter, omgitt av blomstrende kirsebærtrær, rosa himmel og Tokyo skyline i bakgrunnen
Asia – 21 dager

Kirsebærblomstring og Formel-1 i Japan

Fra 35000,-
En oversikt over Machu Picchu, som viser de gamle Inka-ruinene mot en klar blå himmel. Scenen er fremhevet av frodig grønt gress som omgir det historiske stedet, og fremhever den velbevarte naturen og den rolige skjønnheten til denne ikoniske lokasjonen."
Sør-Amerika – 10 dager

Perus høydepunkter

Fra 27750,-
En tradisjonell bygning i Seoul står omringet av trær, med en klar, blå himmel som bakgrunn.
Asia – 22 dager

En kulturell oppdagelsesreise i Sør-Korea, Japan og Qatar

Fra 29500,-