Kambodsja og Vietnam - utforsk Mekong Delta

Fra 28500,- pr. pers.
Kambodsja og Vietnam - utforsk Mekong Delta
14 dager
Fra 28500,- pr. pers.
Send forespørsel →

Velkommen til en spennende reise gjennom Kambodsja og Vietnam, hvor dere vil utforske alt fra de majestetiske templene i Siem Reap til det pulserende livet i Ho Chi Minh City. Denne turen tar dere med på en uforglemmelig oppdagelsesferd gjennom historiske steder, frodige landskap og pulserende byer. Dere vil oppleve den rike kulturen, møte lokalbefolkningen, og nyte regionens kulinariske delikatesser.

En gruppe turister blir fotografert foran Angkor Wat på en solfylt dag.
Mekong-elven, omgitt av frodig, høy grønn vegetasjon.
Panoramautsikt over Ho Chi Minh Citys skyline mot en klar, blå himmel.
Icon
Avreise: Oslo

Icon
En gruppe gutter iført oransje munkeklær løper vekk fra kameraet på en brosteinsbelagt vei.
Dag 1-5

Siem Reap

Dere starter reisen i Siem Reap, Kambodsja, hvor dere utforsker Angkor-området kjent for sine historiske templer. Besøk Ta Prohm, kjent fra "Tomb Raider", Angkor Thom med det mystiske Bayon-tempelet, og Angkor Wat, et av verdens største religiøse monumenter.

Ta en tur til den flytende landsbyen Chong Kneas langs Tonle Sap-sjøen for å se det unike livet på vannet, inkludert flytende skoler og markeder. Dette gir innsikt i moderne kambodsjansk livsstil og utfordringene med livet på vannet.

Dere får også tid til å utforske Siem Reap på egen hånd, noe som gir muligheter for kulinariske opplevelser, lokale markeder, eller ytterligere kulturelle oppdagelser.

Icon
Oversiktsbilde av et område i Battambang, med skyer på himmelen, fjell i bakgrunnen og grønne enger.
Dag 5-7

Battambang

Turen fortsetter til Battambang, en fredelig provinsby i nordvest-Kambodsja. På vei fra Siem Reap stopper dere ved et steinutskjæringsverksted og en Buddha-statue. I Battambang opplever dere byens sjarmerende atmosfære og fransk kolonialarkitektur langs Steung Sanke-elven.

Et høydepunkt er besøket til Phare Ponleu Selpak, en organisasjon som trener vanskeligstilte ungdommer i kunstformer som sirkus og musikk. Dette gir innsikt i en unik blanding av kambodsjansk kultur.

Dagen etter går turen til Phnom Banan-området, kjent for sitt landbruk. Her møter dere lokale bønder og smaker på tropiske frukter og grønnsaker. Opplev deretter en tur med Battambangs bambustog, "norry", som gir et nærbilde av det rurale livet i Kambodsja.

Turen avsluttes med et besøk til en hule hvor mange ble drept under Pol Pot-regimet, nå et minnesmerke. Dagen avsluttes ved Bat Cave, hvor tusenvis av flaggermus strømmer ut i skumringen, en kraftfull avslutning på oppholdet i Battambang.

Icon
Tradisjonell arkitektur langs en gate i Phnom Penh under solnedgangen.
Dag 7-9

Phnom Penh

På reisen fra Battambang til Phnom Penh krysser dere den vakre kambodsjanske landsbygda og stopper i Oudong, landets tidligere hovedstad. Her utforsker dere imponerende khmer-arkitektur og kan velge mellom en utfordrende tur med over 500 trappetrinn eller en enklere inngang til toppen av fjellet.

Ved ankomst i Phnom Penh besøker dere det kongelige palasset fra 1866, som viser frem praktfulle bygninger og gir innsikt i kongefamiliens liv. Tett inntil ligger Sølvpagoden, hjem til nasjonale skatter og viktige Buddhastatuer.

Dere besøker også Tuol Sleng, tidligere en skole omgjort til fengselet S-21 under Røde Khmer-regimet, nå et museum som dokumenterer de grusomme handlingene fra den tiden. Turen fortsetter til Choeung Ek, "The Killing Fields", et minnesmerke som hedrer ofrene fra Khmer Rouge-tiden, 17 km fra Phnom Penh.

Besøket i Phnom Penh gir dyptgående innsikt i Kambodsjas kulturelle arv og historiske utfordringer, og viser det bemerkelsesverdige motet i nasjonens gjenoppbygging.

Tradisjonell bygning i Chau Doc med et grønt fjell i bakgrunnen og en overskyet himmel.
Dag 9-11

Chau Doc

Etter litt fritid om morgenen i Phnom Penh, vil dere sette kursen mot Chau Doc, en by som ligger på grensen til Kambodsja. Reisen foregår med hurtigbåt, og dere vil ankomme byen mot slutten av dagen. Chau Doc er kjent for sin unike kulturelle blanding, med innflytelser fra vietnamesiske, kinesiske, cham- og khmer-etniske grupper, noe som gjør byen til et fascinerende sted å utforske.

Neste dag i Chau Doc gir dere muligheten til å virkelig komme tett på det lokale livet gjennom en sykkeltur rundt på landsbygda. Dette gir dere en unik mulighet til å observere og engasjere dere med lokalbefolkningen i deres daglige gjøremål og få et innblikk i den landlige livsstilen i regionen. Etter sykkelturen har dere resten av dagen til å utforske mer av Chau Doc på egen hånd, enten det er gjennom å besøke lokale markeder, nyte regionens mat, eller bare slappe av og ta inn over seg de kulturelle inntrykkene.

En dame padler en liten båt ved et flytende marked i Vietnam.
Dag 11-12

Can Tho

Dere vinker farvel til Chau Doc og setter dere kursen mot Can Tho. Ved ankomst i Can Tho, en av de viktigste byene i Mekongdeltaet, starter dere med et besøk til Binh Thuy Ancient House. Dette huset, som ble bygget i 1870, representerer en fascinerende blanding av østlig og vestlig arkitektur og gir et innblikk i livet på landet i Mekongdeltaet på 1920-tallet. Den indre arkitekturen reflekterer tradisjonell østlig kultur, mens det ytre har tydelige vestlige arkitektoniske trekk.

Dere fortsetter deretter til Can Tho-museet, som er det største museet i Mekongdeltaet. Museet er hjem til over 5000 gjenstander og historiske relikvier som illustrerer regionens jordbruk og elveliv. Utstillingene viser også hvordan de ulike etniske gruppene – vietnamesere, kinesere og khmerer – har levd sammen i fred og harmoni. Dette besøket gir en dypere forståelse av regionens kulturelle og sosiale dynamikk.

Etter museumsbesøket tar dere turen til utkanten av Can Tho, hvor dere besøker en lokal kakaogård. Her møter dere gårdens eier og får en omvisning som dekker hele prosessen med sjokoladeproduksjon, fra kakaobønne til ferdig sjokoladeplate. Dere får også muligheten til å smake på sjokoladen i forskjellige former, inkludert en varm sjokoladedrikk, noe som gir en smakfull avslutning på dagen. Etter smakingen kan dere ta en avslappende spasertur rundt på gården for å nyte det naturskjønne landskapet og lære mer om kakaodyrking.

En travel gate i Ho Chi Minh, omgitt av neonlys, bygninger og folkemengder.
Dag 12-14

Ho Chi Minh City

Reisens siste destinasjon er Ho Chi Minh City, tidligere kjent som Saigon. Her starter dere med et besøk til det livlige flytende markedet i Cai Rang, hvor lokale selgere bytter forbruksvarer mot friske Mekong-frukter og -grønnsaker ved hjelp av en tradisjonell "offerstang".

Etter markedet går turen til Cai Be for en cruise på Mekong-elven. Her smaker dere på lokale frukter og bytter deretter til sykler for en tur gjennom en landsby. Dere besøker lokale familier som produserer tradisjonelle produkter og nyter en lunsj med Mekongdelta-spesialiteter, etterfulgt av en sampan-tur langs Mekongs smale kanaler.

Tilbake i Ho Chi Minh City tilbringer dere kvelden på egen hånd etter innsjekking på hotellet.

Neste dag besøker dere Cu Chi-tunnelene, et omfattende underjordisk nettverk brukt under Indokina-krigen, for å lære om vietnamesernes tapperhet. Ettermiddagen er dedikert til en byutflukt i Ho Chi Minh City, inkludert besøk til Krigsminnemuseet, Gjenforeningspalasset, Notre Dame-katedralen og det nærliggende Sentralpostkontoret designet av Gustav Eiffel. Avslutt dagen med shopping på Ben Thanh-markedet.

Icon

Rundreisen inkluderer følgende:

  • Fly, Oslo - Kambodsja og Vietnam - Oslo inkludert alle skatter og avgifter.
  • Overnatting som spesifisert i programmet.
  • Utflukter og engelsktalende guide som spesifisert i programmet.
  • Transport med bil og båt som spesifisert i programmet.
  • Inngangspenger og måltider som spesifisert i programmet.

Prisen inkluderer ikke: Personlige utgifter som visum, forsikring, klesvask, regninger, telefon, alkohol, tips etc.

Merknader:

  • Forbehold om prisendringer, trykkfeil og ledige plasser.
  • Mulig å endre reiserute med andre reisemål, utflukter, hoteller, flere/færre netter etc.
  • Tilslutningspriser fra andre byer i Norge kan ordnes.

Utvalgte hoteller:

  • Dere vil bo på minimum 4* hoteller eller lignende
En statue av Buddha i Siem Reap, sittende blant ruiner og kledd i et oransje tekstil.
Icon

Kvalitet

Vi kvalitetsikrer hoteller, guider, biler og utflukter som benyttes for at du som reisende skal være sikker og trygg på tur.

Icon

Høy kompetanse

Vi har god kjennskap til eksotiske reisemål som for eksempel Thailand, Malaysia, Vietnam, India, Sri Lanka, Indonesia, Kambodsja, Peru, Sør-Afrika, Maldivene, Seychellene og Mauritius.

Icon

Fleksibilitet

Fordelen med våre reiser er at du selv bestemmer når du ønsker å reise, og er dermed ikke avhengig av å melde deg på store gruppereiser til fastsatte datoer. Alle våre rundreiser er private, så du vil få følelsen av høy personlig service og kvalitet når du er ute på reise.

Vil du ha hjelp til å finne din reise, eller ønsker et uforpliktende tilbud?

Rezo
Ring oss! Hverdager 09-16
Eller send en e-post
Kristus Frelseren i Rio de Janeiro, står på et fjell over Rio de Janeiro. Solstråler fra en lav sol skinner over de omkringliggende fjellene.
Sør-Amerika – 9 dager

Opplev Formel 1 i São Paulos og Rios landemerker

Fra 40750,-
Bilde av skylinen i Shanghai tatt fra vannet. Rosa skyer på en blå himmel over høye skyskrapere over et blått vann.
Asia – 7 dager

Opplev Formel 1 i Kina med utforsking av storbyene Shanghai og Beijing

Fra 27700,-
En stor elv i Tokyo med små båter, omgitt av blomstrende kirsebærtrær, rosa himmel og Tokyo skyline i bakgrunnen
Asia – 21 dager

Kirsebærblomstring og Formel-1 i Japan

Fra 35000,-
En oversikt over Machu Picchu, som viser de gamle Inka-ruinene mot en klar blå himmel. Scenen er fremhevet av frodig grønt gress som omgir det historiske stedet, og fremhever den velbevarte naturen og den rolige skjønnheten til denne ikoniske lokasjonen."
Sør-Amerika – 10 dager

Perus høydepunkter

Fra 27750,-
En tradisjonell bygning i Seoul står omringet av trær, med en klar, blå himmel som bakgrunn.
Asia – 22 dager

En kulturell oppdagelsesreise i Sør-Korea, Japan og Qatar

Fra 29500,-