Bilde av en bakhodet til en mann som ser utover fjellene i Inkaens helligedal. Bilde av en bakhodet til en mann som ser utover fjellene i Inkaens helligedal.

Jorden rundt til Sør-Amerika og Asia

Fra 130000,- pr. pers.
Jorden rundt til Sør-Amerika og Asia
54 dager
Fra 130000,- pr. pers.
Send forespørsel →

Bli med på denne utrolige reisen som tar dere til Sør-Amerikas høydepunkter fra de historiske stedene i Peru og Bolivia, til de majestetiske templene i Kambodsja, og fra de frodige dalene i Vietnam til de pulserende gatene i storbyene. Utforsk de gamle ruinene i Machu Picchu, cruise langs de flytende landsbyene i Mekong Deltaet, og opplev den pulserende atmosfæren i Tokyo og.

Velkommen til en reise gjennom mangfoldige kulturer, historie og naturskjønne skjønnhet!

Tre medlemmer av urbefolkningen i Ecuador smiler mot kameraet vedsiden av en med lama.
Gate i Tokyo omgitt av høye bygninger og neonlys. Gaten er fylt av mennesker både på veien og på gangfelt.
Overblikk over Halong Bay, med smaragdgrønt vann og grønne klippeformasjoner.
Et blikk av et tempel i Bangkok fra et vann. Solen går ned bak templet.
Icon
Avreise: Oslo

Icon
Overblikk over en klippe i Lima. Til venstre ligger høye hvite bygninger, og til høyre møter strand et blått hav.
Dag 1-2

Lima

Velkommen til Peru og hovedstaden Lima!

I dag venter fengslende halvdagsutflukt i Limas historiske sentrum, et område som er kjent for sin rike kulturarv og imponerende arkitektur. Turen starter med et besøk til Bodega y Quadra-museet, hvor dere vil få en dypere forståelse av Limas fascinerende historie og kunstscener. Museet, som ligger i et vakkert restaurert kolonialhus, viser frem en rekke utstillinger som spenner fra prekolumbisk tid til den spanske koloniseringen.

Deretter går turen videre til Convento de Santo Domingo, et av Limas eldste og mest imponerende religiøse komplekser. Klosteret, som ble grunnlagt på 1500-tallet, er et praktfullt eksempel på kolonial arkitektur og er kjent for sine vakre azulejos (flislagte vegger), utsøkte treskjæringer og en rik samling av religiøs kunst. Dere vil også få muligheten til å besøke tårnet som tilbyr en spektakulær utsikt over byen.

Icon
En man i en ørken som bærer et surfebrett, mens han ser til høyre.
Dag 2-3

Huacachina

Turens neste destinasjon er Ica.

Dagen i Ica står til deres frie disposisjon, noe som gir dere full frihet til å utforske dette unike området på egen hånd. Et av høydepunktene i regionen er Huacachina, en fortryllende naturlig oase omkranset av sanddyner. Dette er det perfekte stedet for dere som søker eventyr og ønsker å prøve sandboarding.

I tillegg til sandboarding, tilbyr Huacachina og områdene rundt muligheter for å ta jeep- eller buggy-turer gjennom det robuste ørkenlandskapet. Disse turene gir dere sjansen til å oppleve ørkenens skjønnhet på nært hold, og kanskje til og med få et glimt av det rike dyrelivet som har tilpasset seg dette tørre klimaet.

Icon
Overblikk av en Nazcalinjene. Linjene former det som kan beskriver som en kolibri.
Dag 3-4

Nazca

Turens tredje destinasjon er Nazca.

Her vil dere få oppleve en 30-minutters flytur over de berømte Nazca-linjene, som ligger i San José Pampas.

Disse spektakulære geoglyfene, skapt av de gamle Nasca-folkene, representerer en imponerende arkeologisk skatt og består av et enormt nettverk av linjer og gigantiske tegninger som skildrer ulike dyr og planter.

Nazca-linjene ble først oppdaget i 1927 av Toribio Mejía Xesspe, og siden den gang har de tiltrukket seg interesse fra forskere og historikere fra hele verden. Blant de mest fremtredende forskerne var Paul Kosok og Hans Horkheimer, men det var den tyske forskeren María Reiche som virkelig satte sitt preg på studiet av linjene. Hun bodde i området i over 50 år og viet sitt liv til å studere og bevare disse mystiske tegningene, og hennes arbeid har vært avgjørende for å forstå mer om deres opphav og betydning.

Icon
Bakgate i Cusco. Husene er lave og bygget i sandfarget stein.
Dag 4-6

Cusco

Dere reiser videre til Cusco

Under deres opphold i Cusco vil dere få oppleve en guidet byutflukt som vil ta dere gjennom noen av byens mest betydningsfulle historiske monumenter. Turen starter på Main Square (Plaza de Armas), hjertet av byen, hvor dere kan beundre den imponerende katedralen og livet som pulserer i dette sentrale området.

Deretter går turen til Warrior's Square, som er kjent for sin rike historie og som et viktig samlingspunkt under Inkatiden. Besøket inkluderer også Church of El Triunfo, den første kristne kirken bygget i Cusco, og Church and Convent of San Domingo, som er bygget direkte over Korikancha, inkarikets viktigste tempel dedikert til solguden.

Dere vil også utforske de arkeologiske stedene Sacsayhuamán, Tambomachay og Puca Pucarà. Sacsayhuamán er kjent for sine imponerende steinmurer og var et viktig religiøst og politisk senter for inkafolket. Tambomachay, ofte referert til som "Inkaenes badehus", er et fascinerende vannanlegg, og Puca Pucarà tjente som et militært vakttårn og fort.

De resterende dagene i Cusco er deres til å nyte. Utforsk lokale markeder, prøv tradisjonell peruansk mat, eller ta en avslappende spasertur gjennom de sjarmerende gatene.

Icon
Tekstil i form av tråd i mange farger henger fra en butikk i Chinchero.
Dag 6-8

The Sacred Valley of the Incas

Etter utsjekk fra hotellet og transport til Sacred Valley, starter deres reise med et stopp underveis for å beundre de ikoniske Pucara-oksene. Disse fargerike keramikkoksene er plassert på takene av mange tradisjonelle hus i området og er ment å bringe lykke og beskyttelse til hjemmene.

Reisen fortsetter til det sjarmerende håndverksmarkedet i Pisac. Etter noen timer på markedet, vil dere nyte en deilig lunsj på en lokal restaurant, hvor dere kan smake på tradisjonelle retter laget av ferske, lokale ingredienser.

Transporten fortsetter deretter til Ollantaytambo. Dette stedet er et av de best bevarte inkabyggverkene og gir et innblikk i Inkaenes avanserte byggeteknikker og deres strategiske militære og astronomiske kunnskap.

Etter ankomst i Ollantaytambo følger innsjekk på hotellet i Sacred Valley.

På dag to av deres eventyr i Sacred Valley vil dere besøke landsbyen Chinchero, kjent for sitt tradisjonelle veveverksted. Her får dere en demonstrasjon av hvordan lokalbefolkningen bruker naturlige fargestoffer og gamle vevingsteknikker for å skape vakre tekstiler.

Deretter går turen til det arkeologiske området Moray, et sted bestående av flere terrasseformede sirkulære depresjoner som antas å ha vært brukt av inkafolket for landbruksforskning. Avslutningsvis besøker dere Maras-saltgruvene, hvor tusenvis av saltbassenger terrassert nedover en dal skaper et spektakulært syn.

Icon
Overblikk over ruinene av Machu Picchu, med høye fjell og dype grønne daler.
Dag 8-11

Cusco

Dere starter dagenmed å ta toget til Aguas Calientes. Togturen er en opplevelse i seg selv, med fantastiske landskaper som strekker seg gjennom mystiske og naturskjønne omgivelser som glir forbi mens dere nærmer dere Andesfjellene.

Vel fremme i Aguas Calientes, utforsker dere Machu Picchu, den legendariske "tapte byen" til inkafolket. Denne turen inkluderer høydepunkter som Main Square, Circular Tower, Sacred Solar Clock (Intihuatana), Royal Quarters, Temple of the Three Windows, og de gamle kirkegårdene.

Senere på ettermiddagen tar dere toget tilbake til Cusco via Poroy. Togreisen tilbake gir dere en siste mulighet til å nyte den vakre naturen før dere returnerer til bylivet.

De påfølgende dagene i Cusco står til fri disposisjon, slik at dere kan utforske byen på egenhånd. Utforsk lokale museer, slapp av i sjarmerende kafeer, eller ta en spasertur gjennom de brosteinsbelagte gatene for å oppleve alt denne fantastiske byen har å tilby.

Icon
En dame iført tradisjonelt antrekk fra Ecuador, går langs et gangfelt i gatene i Puno.
Dag 11-12

Puno

På vei til Puno vil reisen deres ta dere gjennom flere fascinerende steder som er rike på kultur og historie. Blant disse er Andahuaylillas, ofte omtalt som "Amerikas sixtinske kapell" på grunn av sin imponerende kirke dekorert med utsøkte fresker og gullbelagte altere. Videre fortsetter reisen til Raqchi, hvor dere vil bli møtt av det imponerende "Temple of Wiracocha". Dette tempelet, dedikert til den høyeste guden Wiracocha i Inka-religionen, er kjent for sin arkitektoniske storhet og historiske betydning.

Etter en spennende formiddag stopper dere for en deilig buffet lunsj i Marangani, hvor dere kan nyte tradisjonelle andinske retter som er tilberedt med lokale ingredienser. Dette er en flott mulighet til å smake på regionens kulinariske spesialiteter i et avslappende miljø.

Turen fortsetter deretter til La Raya, et utsiktspunkt som ligger på en høyde på 4335 meter over havet. Her vil dere få muligheten til å ta inn den fantastiske utsikten over de omkringliggende Andesfjellene.

Dere avslutter dagen med et besøk til Pucará Museum, som gir en dypere forståelse av opprinnelsen til den andinske sivilisasjonen. Museet huser en imponerende samling av monolitiske skulpturer og flerfarget keramikk som avslører den rike kulturelle og historiske arven i regionen.

Icon
En person padler en kajakk i solnedgangen i Amantani
Dag 12-13

Amantani

Dagen starter en uforglemmelig reise på Lake Titicaca. Deres første stopp er de legendariske Uros-øyene, som er kunstig bygget av totorasiv og bebodd av Uros-folket, en av de eldste kjente befolkningene i regionen. Her får dere muligheten til å utforske disse flytende øyene og lære om Uros-folkets unike livsstil og tradisjoner. Dere vil også få sjansen til å delta på en utflukt med de tradisjonelle "reed"-flåtene.

Etter besøket på Uros-øyene fortsetter turen til Amantani, en vakker øy kjent for sin gjestfrihet og vakre landskap. Ved ankomst vil dere bli møtt av deres lokale vertsfamilier som vil ta dere imot. Etter å ha blitt servert en tradisjonell lunsj, som ofte inkluderer quinoa, poteter og andre lokale råvarer, blir dere med vertsfamilien på en to timers utflukt til en av de to fjelltoppene på øya. Her vil dere besøke enten Pachamama eller Pachatata templene, som er gamle steder for lokale ritualer og tilbyr enestående utsikt over innsjøen og de omkringliggende landskapene.

Dagen avsluttes med å nyte en spektakulær solnedgang over Lake Titicaca, en av de mest minneverdige synene i området, før dere blir med på en lokal festaften. Her vil dere få muligheten til å delta i tradisjonell dans og musikk sammen med øyens innbyggere.

Icon
Overblikk over Puto, med hav, strand og fjell i bakgrunnen.
Dag 13-14

Puno

Vink farvel til vertsfamilien og begi dere til fots mot Taquile. Her får dere litt tid til å utforske området og nyte en deilig lunsj før dere vender tilbake til Puno.

Icon
En brolagt vei på Isla del Sol, med blå himmel og grønne omgivelser.
Dag 14-15

Isla Del Sol

I dag reiser dere videre til den sjarmerende byen Copacabana, beliggende ved bredden av Lake Titicaca. Turen tar dere gjennom Kasani, som er grenseovergangen. Ved ankomst i Copacabana, en by kjent for sin vakre basilika og som et viktig pilegrimssted, tar dere en båt ut til Isla del Sol. Båtturen varer omtrent 50 minutter og tilbyr fantastisk utsikt over det omkringliggende vannet og fjellene. Isla del Sol er en øy rik på historie og mytologi, ansett som fødestedet til Inka-solen og et viktig religiøst sted.

På Isla del Sol får dere muligheten til å smake på "Apthapi", en tradisjonell andinsk fellesmåltid som består av en rekke lokale råvarer som mais, poteter, bønner og forskjellige sauser. Etter måltidet besøker dere Pilcokaina-palasset, en ruin av et Inka-palass som gir innsikt i den arkitektoniske stilen og historien til Inka-sivilisasjonen på øya. Utforsk dette historiske stedet og lær om dets betydning for Inka-kulturen.

Deretter fortsetter dere til fots til deres overnattingssted, Ecolodgen. Denne vandringen gir dere muligheten til å nyte den naturlige skjønnheten og den fredelige atmosfæren på Isla del.

Icon
Fargerike små murhus i La Paz
Dag 15-19

La Paz

Dere starter dagen med å vandre gjennom den historiske porten og følge de gamle Inka-stiene til Copacabana, en sjarmerende by ved bredden av Titicacasjøen. I Copacabana får dere muligheten til å utforske de livlige lokale markedene, hvor dere kan kjøpe alt fra håndverk til ferske lokale produkter. Besøk også den vakre basilikaen, dedikert til Jomfru av Copacabana, skytshelgenen for Bolivia. Etterpå tar dere turen opp til Calvary Hill, hvor dere kan nyte en fantastisk utsikt over den hellige innsjøen og omgivelsene.

Resten av formiddagen er til fri disposisjon, slik at dere kan slappe av ved sjøen eller utforske mer av Copacabana på egen hånd. Senere blir dere transportert til La Paz via det naturskjønne Tiquina-stredet med båt, en reise som gir dere muligheten til å se mer av det vakre landskapet rundt Titicacasjøen.

På dag 16 i La Paz blir dere med på en tre timers utflukt som tar dere med til hjertet av byen. Dere starter med å besøke de tradisjonelle markedene, hvor dere kan oppleve det daglige livet og kulturen i La Paz. Turen inkluderer også et besøk til det beryktede San Pedro-fengselet, kjent fra boken "Marching Powder". Videre får dere oppleve verdens største taubanesystem, "Mi Teleférico", som tilbyr panoramautsikt over byen og dens dramatiske fjellandskap. Dere besøker også Moon Valley, et månelandskap av erosjonsformasjoner, og Killi Killi, et utsiktspunkt som tilbyr en av de beste utsiktene over La Paz.

Ettermiddagen er igjen til fri disposisjon, noe som gir dere tid til å utforske flere av La Paz' attraksjoner, nyte lokal mat eller shoppe i de mange butikkene.

Icon
En befolket gate i Lima, omgitt av spansk kolonialsk arkitektur.
Dag 19-22

Lima

Etter utsjekk fra hotellet i La Paz, blir dere transportert til flyplassen for deres flyvning tilbake til Lima, Peru.

På dag 20 i Lima vil dere delta på en spennende øyhoppingstur, en unik mulighet til å utforske de lokale øyene utenfor kysten av Lima. Turen inkluderer besøk til flere øyer som Palomino Island, El Camotal, San Lorenzo, El Fronton, og Cavinzas. På Palomino Island får dere muligheten til å svømme blant sjøløver i deres naturlige habitat, en virkelig uforglemmelig opplevelse. Øyene tilbyr også fantastiske muligheter for fugletitting og fotografering av det dramatiske kystlandskapet.

Dagen etter, dag 21, er helt fri for å utforske Lima på egenhånd. Lima, ofte kalt "Kongenes by", er rik på historie og kultur. Bruk denne dagen til å besøke noen av byens topp severdigheter som Plaza Mayor, Larco Museum, eller det historiske distriktet Barranco. Lima er også kjent for sin verdensklasse gastronomi, så ikke gå glipp av sjansen til å prøve noen lokale delikatesser som ceviche eller pisco sour.

Nyt deres tid i Lima, en by som tilbyr en spennende blanding av historie, kultur og kulinariske opplevelser, sammen med vakre naturlige og urbane landskap.

Icon
En hvit flyvinge over land og hav.
Dag 22-24

Reise

Disse dagene vil bli viet til å reise fra Peru til Japan.

Icon
Bilde av Tokyo Tower, omgitt av blå himmel veier, biler og bygninger i Tokyo.
Tokyo

Dag 24-30

Under deres opphold i Tokyo og Japan vil dere oppleve en mengde spennende aktiviteter og attraksjoner. Etter ankomst til Tokyo kan dere utforske byen og slappe av på egen hånd. En skreddersydd halvdagsutflukt til Tokyo Imperial Palace og hager, samt andre ikoniske steder, kan også være en del av planen. Utforsk Shibuya og Harajuku-distriktene, ta turen over Shibuya Crossing, og opplev roen i Meiji Jingu Shrine.

En annen dag kan dere ta en dagstur til Hakone, kjent for sine varme kilder og fantastisk utsikt over Mount Fuji. Nyt varme kilder, besøk Hakone Open Air Museum, og ta taubanen Hakone Ropeway for panoramautsikt.

I Odaiba-distriktet i Tokyo Bay kan dere besøke TeamLab Planets, det enorme pariserhjulet, Miraikan-museet, og Joypolis. Utforsk også Yokohama med Cup Noodles Museum, Chinatown, og havnepromenaden. Alternativt kan dere besøke Kawagoe, kjent som "Lille-Edo", med sine tradisjonelle Edo-periodens hus, eller dra til Kamakura for den berømte Buddha-statuen og historiske templer.

Under hele oppholdet bor dere i Tokyo og har frihet til å utforske byen på egen hånd og oppleve alt Tokyo og områdene rundt har å tilby.

Icon
Bygning i Hanoi i tradisjonell stil omgitt av grønn vegetasjon.
Dag 30-33

Hanoi

Etter avreise fra Japan ankommer dere Vietnam og Hanoi, hvor dere blir møtt av en representant og transportert til hotellet for innsjekk. I løpet av deres opphold i Hanoi vil dere få muligheten til å utforske byens rike kultur og spennende severdigheter.

Første dagen etter frokost kan dere bli med på en guidet utflukt i Hanoi, hvor dere besøker Ho Chi Minh's Mausoleum, One Pillar Pagoda, Hoan Kiem Lake, Litteraturtempelet, Old Quarter, og Dong Xuan Market. Etter lunsj kan dere velge å besøke Ethnology Museet eller Hoa Lo Prison. På ettermiddagen får dere en unik opplevelse ved å utforske Hanoi på motorsykkel, med besøk til Operahuset, Gioi-markedet, Old Quarter, og Long Bridge.

Dagen etter går turen til Ninh Binh, ca. to timer utenfor Hanoi, et UNESCO verdens kultur- og naturarvsted. Dere besøker Hoa Lu, den gamle hovedstaden i Vietnam, og tar deretter et 2-timers cruise langs rismarkene til de majestetiske Tam Coc-grottene. Etter lunsj utforsker dere Tam Coc og Bich Dong på sykkel, med en klatretur opp til Ngu Nhac Son for panoramautsikt. Etter cruiset reiser dere tilbake til Hanoi og har resten av ettermiddagen til fri disposisjon.

Under hele oppholdet i Hanoi, får dere muligheten til å fordype dere i Vietnams rike kultur og naturskjønnhet.

Icon
En gruppe mennesker går ned en grus vei i Sapa, med kurver på ryggen.
Dag 33-36

Sapa

Dagen starter med et besøk på det lokale blomstermarkedet, hvor dere kan nyte synet og duften av fargerike, friske blomster. Under reisen vil dere kunne beundre det fantastiske landskapet, med frodige grønne åser og terrasserte rismarker som strekker seg så langt øyet kan se.

Ved ankomst i Sapa, en sjarmerende fjellby kjent for sin spektakulære utsikt over de omkringliggende fjellene og daler, sjekker dere inn på hotellet.

Neste dag er dedikert til å utforske Y Linh Ho-landsbyen og den vakre Muong Hoa-dalen. Dere vil få muligheten til å møte lokalbefolkningen og oppleve deres tradisjoner og dagligliv. Dette området er hjem til flere etniske grupper, inkludert H'mong og Dao, som er kjent for sine fargerike tradisjonelle drakter og rike kulturelle arv.

På den siste dagen tar dere en naturskjønn kjøretur til Ta Giang Phinh, hvor dere møter Blue H'mong-folket. Dere vil også få tid til å nyte den vakre naturen i området, med imponerende fjellandskap og rolige omgivelser.

Icon
Togskinner i Hanoi i en trang passasje omgitt av hus.
Dag 36-37

Hanoi

Returner til Hanoi og nyt dagen med fri disposisjon. Bruk tiden til å utforske byen på egenhånd, utforsk lokale markeder, nyt de kulinariske godbitene eller bare slapp av på hotellet og fordøy alle de fantastiske opplevelsene fra reisen så langt.

Icon
Bilde av en klippe ved bukten, ikledd grønne trær
Dag 37-38

Halong Bay

Etter en deilig frokost blir dere transportert med bil til Halong Bay, en av Vietnams mest ikoniske attraksjoner og en del av UNESCOs verdensarvliste. Her vil dere gå om bord på et cruise som tar dere med på en uforglemmelig reise gjennom denne spektakulære bukten, kjent for sine tusenvis av kalksteinsøyene og -klippene som stiger majestetisk opp fra det smaragdgrønne vannet.

På ettermiddagen går dere i land ved Cua Van, en sjarmerende flytende fiskelandsby som gir et fascinerende innblikk i det lokale livet på vannet. Her kan dere nyte en rolig tur med bambusbåt gjennom landsbyen, som gir dere muligheten til å se hvordan lokalbefolkningen lever i harmoni med naturen. Turen inkluderer også et besøk til Tien Ong-hulen, kjent for sine imponerende stalaktitter og stalagmitter som skaper et nesten magisk miljø inne i hulen.

Tilbake ombord på cruisebåten kan dere slappe av og nyte den fredelige atmosfæren mens solen begynner å gå ned over bukten. Middagen serveres ombord, og dere kan nyte et utvalg av lokale og internasjonale retter mens dere beundrer den fantastiske solnedgangen og det skiftende lyset over Halong Bay.

Icon
En vakker bue bygget i brostein, ved en brolagt åpen plass.
Dag 38-40

Hue

Om morgenen kan dere delta på morgengymnastikk på dekket hvis dere er tidlig oppe og klare for litt trim. Deretter blir det servert en lett frokost. Senere blir det en enestående brunsj mens båten fortsetter turen i vakre omgivelser før den returnerer til havnen. Ved ankomst til havnen blir dere møtt av vår representant og kjørt til flyplassen i Hai Phong for fly til Hue.

Ved ankomst til Hue blir dere møtt av vår representant og transportert til hotellet for innsjekking.

Dagen etter venter en spennende dagstur til Hue, den tidligere hovedstaden i Vietnam. Dere vil besøke Imperial Citadel, ta en cyclo gjennom gamlebyen til Tinh Tam innsjøen, og besøke Thien Mu Pagoda som ser utover 'Perfume River'. Turen inkluderer også et besøk til Minh Mang's gravsted, hvor dere vil få et unikt innblikk i Vietnams kulturelle og historiske arv.

Icon
En dame på en sykkel i en liten gate i Hoi An, omgitt av trær med Lilla blomstrer og gule hus.
Dag 40-43

Hoi An

Dagen begynner med frokost før dere sjekker ut og blir transportert til UNESCO-byen Hoi An via Hai Van Pass & Lang Co Beach. Ved ankomst til Hoi An, blir dere med på en utflukt i elvebyen, en viktig handelsby på 1500-tallet. Nyt en spasertur i byen hvor dere besøker den japanske broen, Phuc Kien Pagoda, Phung Old Merchant House, og Hoi og Quang Dong Assembly Hall. Dere vil også få muligheten til å besøke Hoi An markedet og ta en båttur langs Thu Bon-elven. Resten av dagen er til fri disposisjon for å utforske byen videre eller slappe av.

Neste dag starter med en rolig båttur langs Thu Bon-elven til landsbyene utenfor Hoi An. Deretter bytter dere til sykler og utforsker det idylliske landskapet i landsbyen, forbi lokale gårder, rismarker og plantasjer. Resten av ettermiddagen er til fri disposisjon for mer utforskning eller avslapning.

Den tredje dagen i Hoi An kan dere utforske byen på egen hånd, fordype dere i dens unike atmosfære, lokale markeder og kultur.

Icon
Overblikk over skyskrapere og hus i Ho Chi Minh
Dag 43-44

Ho Chi Minh

I dag fortsetter reisen deres til Ho Chi Minh City, tidligere kjent som Saigon, som er Vietnams pulserende metropol og økonomiske sentrum. Byen er en fascinerende blanding av gammelt og nytt, hvor historiske bygninger står side om side med moderne skyskrapere.

Dere vil bli med på en spennende halvdags byutflukt som starter med en tur gjennom Dong Khoi Street, en av byens mest ikoniske gater. Dong Khoi Street er kjent for sin pulserende atmosfære og er et perfekt eksempel på hvordan historien møter det moderne livet i Ho Chi Minh City. Her finner dere alt fra luksuriøse butikker og trendy kafeer til historiske bygninger.

Under byutflukten vil dere også utforske noen av byens mest betydningsfulle historiske steder. Et av høydepunktene er et besøk til Independence Palace, også kjent som Reunification Palace. Dette er et viktig symbol på Vietnams dramatiske historie, spesielt under Vietnamkrigen, da det var hovedkvarteret for Sør-Vietnams regjering.

Dere vil også besøke Notre Dame-katedralen, et praktfullt eksempel på fransk kolonialarkitektur fra 1800-tallet. Katedralen, med sine imponerende tårn og vakre fasade, er et av byens mest kjente landemerker og et populært fotopunkt for både turister og lokalbefolkningen.

Icon
En person ror en kajakk på Mekong elven, med flere kajakker i bakgrunnen. De fleste personene i kajakkene har på seg en tradisjonell vietnamesisk strå hatt.
Dag 44-45

Can Tho

I dag får dere en uforglemmelig opplevelse som tar dere med på en reise gjennom Mekong-elven. Dere vil få utforske det frodige Mekong Deltaet og den sjarmerende byen Ben Tre. Cruiset tar dere gjennom de vakre vannveiene i Mekong, hvor dere vil ha muligheten til å oppleve det lokale livet langs elven.

Underveis vil dere møte lokale familier og få en unik mulighet til å lære å lage tradisjonelle vietnamesiske kaker. Dere vil også ha sjansen til å slappe av på en rolig robåtstur langs bredden av elven, omgitt av majestetiske palmer og grønne landskap.

En spennende sykkeltur venter på Tan Phong-øya, hvor dere kan utforske små landsbyer og nyte den vakre naturen. Etter sykkelturen kan dere se frem til en velsmakende lunsj med autentiske vietnamesiske retter, som vil bli servert om bord på båten.

Etter en dag med opplevelser og eventyr på Mekong-elven, vil dere returnere til Can Tho, hvor dere vil bli kjørt tilbake til hotellet. Her kan dere slappe av og reflektere over dagens fantastiske opplevelser i det frodige Mekong Deltaet.

Icon
En person i en tradisjonell vietnamesisk strå hatt står i en liten båt på vei til et flyttende marked.
Dag 45-46

Ho Chi Minh

Start morgenen med et fascinerende cruise til Cai Rang Floating Market, en av de mest livlige og fargerike flytende markedene i Vietnam. På markedet vil dere se en rekke båter lastet med frukt, grønnsaker og andre varer, alle solgt direkte fra båt til båt. Det er en fantastisk opplevelse å se hvordan lokalbefolkningen driver handel på vannet, og dere kan også prøve noen lokale snacks og drikker som selges fra de små båtene.

Etter besøket på markedet fortsetter turen til Ninh Kieu, hvor dere vil besøke det historiske Binh Thuy-huset. Dette tradisjonelle vietnamesiske huset er kjent for sin arkitektoniske skjønnhet og velbevarte interiør, som gir et innblikk i livsstilen til en velstående vietnamesisk familie på begynnelsen av 1900-tallet.

Etter å ha utforsket Binh Thuy-huset, returnerer dere til Saigon, hvor en spennende lokal ølsmakingstur venter dere. Denne turen er en unik måte å oppleve byens pulserende natteliv og den voksende håndverksølkulturen. Dere vil bli kjørt rundt i byen på Vespaer. Turen inkluderer besøk til flere lokale bryggerier og puber, hvor dere får smake på et variert utvalg av øltyper som Vietnam har å by på. Underveis vil dere få innsikt i bryggeriprosessen og lære om de forskjellige variantene av øl som produseres i regionen.

Denne dagen gir dere en rik blanding av kulturelle opplevelser, fra det tradisjonelle og historiske til det moderne og livlige. Nyt hver øyeblikk av denne spennende utforskningen i Vietnam!

Icon
Bilde av tempelbygningene i Siem Reap
Dag 46-49

Siem Reap

Turens neste destinasjon tar dere med til Kambodsja og Siem Reap! Etter ankomst har dere resten av dagen til fri disposisjon til å utforske denne spennende byen på egen hånd.

Neste dag starter med et uforglemmelig besøk til det berømte Angkor Wat-tempelet, en imponerende struktur bygget på 1100-tallet og dekket av intrikate utskjæringer som skildrer hinduistisk mytologi og historiske slag. Deretter utforsker dere Ta Prohm-tempele, før dere turen til den historiske byen Angkor Thom og det majestetiske Bayon-tempelet med sine 54 tårn dekorert med gåtefulle ansikter.

På den påfølgende dagen får dere oppleve det vakre tempelet Banteay Srei, også kjent som "Citadel of the Women". Tempelet, bygd med rosa sandstein, er kjent for sin utsøkte Khmer-kunst. På ettermiddagen drar dere til de flytende landsbyene i Chong Kneas på Tonle Sap, den største innsjøen i Sørøst-Asia. Dere går ombord på lokale trebåter og får et innblikk i livet til de lokale familiene som bor her, før dere returnerer til Siem Reap for å nyte resten av kvelden på egen hånd.

Icon
En tuk tuk på natten står i en gate i Bangkok omgitt av hus, neonlys og mennesker.
Dag 49-54

Bangkok


Dagene i Bangkok er fri til disposisjon, slik at dere kan utforske byen på egenhånd. Her er noen av våre anbefalinger til hva dere kan gjøre i løpet av dagen:

 • Grand Palace og Wat Phra Kaew: Ta turen til det majestetiske Grand Palace, det kongelige palasset, og det hellige tempelkomplekset Wat Phra Kaew. Dette er en blendende opplevelse av thailandsk arkitektur og historie som vil ta pusten fra dere.
 • Chao Phraya-elvecruise: Opplev Bangkoks landemerker fra vannet med et avslappende elvecruise på Chao Phraya-elven. Dette gir dere en flott utsikt over byen og dens ikoniske bygninger fra et helt nytt perspektiv.
 • Markeder og shopping: Utforsk de livlige markedene som Chatuchak Weekend Market eller Damnoen Saduak Floating Market for autentiske thailandske varer og spennende matopplevelser. Dette er også en flott mulighet til å oppleve den pulserende atmosfæren i byen.
 • Templer og kultur: Dykk ned i thailandsk kultur og buddhistisk arkitektur ved å besøke vakre templer som Wat Arun og Wat Pho. Disse stedene gir dere en dypere forståelse av landets rike kulturarv.
 • Gatematopplevelse i Chinatown: Ta en tur til Bangkoks pulserende Chinatown og nyt deilige retter fra gatematkiosker. Dette er en smaksrik reise gjennom thailandsk matkultur, hvor dere kan prøve alt fra saftige dumplings til krydret pad thai.

Icon
Retur: Oslo

Icon

Rundreisen inkluderer følgende:

 • Fly som beskrevet i reiseprogrammet inkludert alle skatter og avgifter.
 • Overnatting som spesifisert i programmet.
 • Cruise, Mekong Delta som spesifisert i programmet.
 • Utflukter og engelsktalende guide som spesifisert i programmet.
 • Transport med bil og båt som spesifisert i programmet.
 • Inngangspenger og måltider som spesifisert i programmet.

Prisen inkluderer ikke:

Personlige utgifter som forsikring, visum, klesvask, regninger, telefon, alkohol, tips til guide etc.

Merknader:

 • Reiseforslaget kan endres etter ønske med flere/færre netter, andre reisemål, hoteller, utflukter etc.
 • ​Forbehold om ledige plasser og prisendringer.​

Hoteller

 • Dere vil bo på minimum 4* stjernede overnattingsteder, eller tilsvarende.
Icon

Kvalitet

Vi kvalitetsikrer hoteller, guider, biler og utflukter som benyttes for at du som reisende skal være sikker og trygg på tur.

Icon

Høy kompetanse

Vi har god kjennskap til eksotiske reisemål som for eksempel Thailand, Malaysia, Vietnam, India, Sri Lanka, Indonesia, Kambodsja, Peru, Sør-Afrika, Maldivene, Seychellene og Mauritius.

Icon

Fleksibilitet

Fordelen med våre reiser er at du selv bestemmer når du ønsker å reise, og er dermed ikke avhengig av å melde deg på store gruppereiser til fastsatte datoer. Alle våre rundreiser er private, så du vil få følelsen av høy personlig service og kvalitet når du er ute på reise.

Vil du ha hjelp til å finne din reise, eller ønsker et uforpliktende tilbud?

Rezo
Ring oss! Hverdager 09-16
Eller send en e-post
Karibia – 15 dager

Rundreise på Cuba

Fra 34500,-
Afrika – 9 dager

Historiske Egypt

Fra 47590,-
En tradisjonell bygning i Seoul står omringet av trær, med en klar, blå himmel som bakgrunn.
Asia – 22 dager

En kulturell oppdagelsesreise i Sør-Korea, Japan og Qatar

Fra 29500,-
Karibia – 12 dager

Cubas høydepunkter

Fra 28590,-
Afrika – 14 dager

Egypts høydepunkter

Fra 39950,-