Okinawas vakre strender

Dette innlegget er skrevet av våre flotte kollegaer i vårt datterselskap, Japaneksperten.

Når man tenker på Okinawa ser man gjerne for seg hvite sandstrender og krystallklart hav. Derfor vil vi i dette innlegget introdusere noen av de fineste strendene på og i nærheten av Okinawas hovedøy, som alle er enkle å komme seg til!

Okinawa

Når er badesesongen?

Okinawa er kjent for sitt varme klima og flotte strender, noe som gjør det til Japans beste sted for å nyte avslappende dager med sol og bad! Men når er egentlig badesesongen på Okinawas hovedøy?

Selv om enkelte strender holder åpent året rundt, varer den offisielle badesesongen som regel fra begynnelsen av april til slutten av oktober. I denne perioden er alle strandfasiliteter åpne og livvakter er på plass.

Om vanntemperaturen er varm nok i ytterkantene av perioden er det imidlertid opp til hver enkelt å bedømme selv!

Cape Manzamo. Foto: JNTO.
Cape Manzamo. Foto: JNTO.

Manza Beach

En av de mest populære strendene er Manza Beach som ligger på en halvøy nord på Okinawa. Stranda er en del av ANA InterContinental Manza Beach Resort, men er også åpen for dagsbesøkende.

Fra den 300 meter lange sandstranda har man fin utsikt til Cape Manzamo, en unik og billedskjønn steinformasjon som også er et populært sted å få med seg solnedgangen.

Naminoue Beach
Naminoue Beach


Naminoue Beach

I Okinawas hovedstad Naha er Naminoue Beach den eneste offentlige stranda hvor det er lov til å bade. Den er lett gjenkjennelig for en noe merkelig grunn: like foran strandkanten har det nemlig blitt bygget en stor motorvei tvers over vannet!

Dette er kanskje ikke den mest idylliske utsikten, men Naminoue Beach kan likevel by på myk sand og det samme krystallklare vannet man finner ellers på Okinawa. I tillegg er den praktiske beliggenheten perfekt for de som vil kombinere by og strand!

Sunset Beach

Dersom man ønsker å kombinere strandopphold med shopping og underholdning, kan Sunset Beach i Chatan ved American Village være et fint alternativ. Den urbane stranda har grunt vann, noe som gjør den ideell for barnefamilier.

Som navnet tilsier er stranda også et fint sted for å se solnedgangen!

Kerama Islands
Kerama Islands


Emerald Beach

Enda litt lengre nord på hovedøya finner man Emerald Beach. Emerald Beach har en unik Y-form og sies å være den eneste stranda i Japan med en lagune! Den er delt opp i tre forskjellige soner: en for leking, en for avslapping og en for å nyte utsikten.

Emerald Beach er en del av Ocean Expo Park, hvor man kan besøke Churaumi Aquarium, ofte ansett som Japans beste akvarium.

Strender på Kerama-øyene

Kerama Islands
Kerama Islands


Dersom man har base i Naha, men likevel ønsker seg litt mer klassiske strandopplevelser i Okinawa, kan det være fint å dra på en dagstur til Kerama-øyene!

Den mest populære øya i øygruppen er Zamami, som ligger omtrent 50 minutter med ferge unna hovedøya. Her kan man besøke strender som Furuzamami og Ama, som er noen av de flotteste strendene i Japan med hvit, myk sand!

Dette innlegget er utarbeidet i samarbeid med Visit Okinawa og Japan Airlines.

Visit Okinawa
Japan AirlinesOppdag skattene i India med Maharajas’ Express

Har du noen gang drømt om å utforske India med en sjenerøs dose av luksus og komfort? Da kan Maharajas’ Express være svaret på dine drømmer.