Idylliske Ishigaki

Dette innlegget er skrevet av våre flotte kollegaer i vårt datterselskap, Japaneksperten.

Fram til nå har vi fokusert mye på Okinawas hovedøy med alt den har å by på. Men de aller mest idylliske omgivelsene finner man på øya Ishigaki! Dette er også inngangsporten til resten av Yaeyama-øyene, som har en unik kultur og vill natur.

Info om Ishigaki

Ishigaki er hovedøya i Yaeyama-øygruppa som ligger helt sørvest i Okinawa. Her befinner man seg nærmere Taiwan enn det japanske fastlandet!

Ishigaki City er Japans sydligste by og Yaeyama-øyenes eneste urbane sentrum. Byen fungerer som regionens knutepunkt med direktefly fra både Naha og større byer på Japans hovedøyer.

På Ishigakis sørside får man byliv, mens resten av øya kan by på vakre strender og fin natur!

Handlegate i Ishigaki by. Foto: Ooritoori Ishigaki
Handlegate i Ishigaki by. Foto: Ooritoori Ishigaki

Severdigheter på Ishigaki

Kabira Bay regnes av mange for å være Ishigakis mest naturskjønne sted, med hvite sandstrender og en unik farge på havet som kalles “emerald blue”. Det er ikke tillatt å svømme eller snorkle, men man kan ta en tur i en båt med glassbunn for å kikke på buktas undervannsverden med tropiske fisker og fargerike korallrev.

Foretrekker du å hoppe i vannet, kan du ta turen til nærliggende Yonehara Beach. Den populære stranda er et av de beste stedene for snorkling og har gode strandfasiliteter. Stranda er også enkel å komme seg til med buss.

Idylliske Kabira Bay
Idylliske Kabira Bay


På Ishigaki finnes det mange observatorier og fyrtårn med flott utsikt til havet og landskapet rundt. Tamatorizaki-observatoriet og Hirakubozaki fyrtårn er to av disse og kan anbefales et besøk.

Man kan oppleve mye flott natur på Ishigaki. I tillegg til strender og korallrev finner man blant annet palmeskoger og elver i jungellandskap. Det tilbys utflukter med for eksempel kayak for å utforske mangrover ved elvene Miyara og Fukido.

Andre øyer i Yaeyama: Iriomote og Taketomi

Øya Iriomote er stedet å besøke hvis man ønsker å oppleve urørt natur. Selv om dette er den største øya i Yaeyama, er store deler av den ubebodd og med lite inngrep i landskapet.

Idylliske Kabira Bay
Idylliske Kabira Bay


Som en del av Iriomote Ishigaki National Park er øya hjemmet til flere sjeldne plante- og dyrearter som holder til i jungelen og mangroveskogene. På Iriomote kan man få spektakulære naturopplevelser, enten på egen hånd eller sammen med en guide.

Man kan fint dra på en dagstur til Iriomote fra Ishigaki. Det går ferger flere ganger om dagen som tar ca. 40 til 50 minutter fra havn til havn.

For å bli bedre kjent med den unike ryukyu-kulturen, anbefaler vi en dagstur til den lille øya Taketomi. Hit tar det kun 10 minutter med ferge fra Ishigaki!

Taketomi er best kjent for sin godt bevarte ryukyu landsby hvor besøkende kan fordype seg i den tradisjonelle okinawiske livsstilen. Murer av kalkstein beskytter de lave trehusene med rød takstein. Mange av takene voktes også av en shisa-statue.

Ettersom Taketomi er såpass liten, kan øya utforskes til fots eller sykkel. Eventuelt kan man ta en tur i en vannbøffelkjerre!

På Iriomote kan man oppleve vill natur. Foto: Japan Guide.
På Iriomote kan man oppleve vill natur. Foto: Japan Guide.


Forslag til overnattingssteder

Fusaki Beach Resort
Fusaki Beach Resort


Det finnes gode muligheter for overnatting både i Ishigaki City og i mer tilbaketrukne omgivelser nær strand og natur. Generelt er overnatting på Ishigaki litt mer eksklusivt enn på Okinawas hovedøy, noe som også reflekteres i prisene.

  • ANA InterContinental Ishigaki Resort er et luksuriøst alternativ på Ishigakis sydspiss, med direkte tilgang til Maesato Beach. Med bil eller drosje er det fort gjort å komme seg inn til bysentrum!
  • På Ishigakis vestside ligger Fusaki Beach Resort. Hotellet har en av de største bassengområdene på øya, kalt The Aqua Garden, og ligger bare noen steg unna stranda. Det finnes mange forskjellige typer rom og alle har terrasse.
  • Hvis man ønsker å bo helt tilbaketrukket, er Seven Colors nord på øya et flott valg. Dette er et koselig og lite hotell med fem private strender og kun syv gjesterom. Merk at hotellet er ganske avsidesliggende.

Det finnes også enkelte overnattingssteder på Iriomote og Taketomi, men på grunn av varierende tilgjengelighet på overnatting kan det være best å reise på dagsturer til disse to øyene.

ANA InterContintental Ishigaki Resort
ANA InterContintental Ishigaki Resort

Hvordan komme seg rundt på Ishigaki?

Den enkleste måten å komme seg rundt på i Ishigaki er med leiebil. De fleste av øyas hovedattraksjoner ligger innen en 40 minutters kjøretur fra Ishigaki City, med unntak av den nordligste delen.

Med litt god planlegging er det imidlertid også mulig å ta buss, men vær obs på at de ikke nødvendigvis går så hyppig. Taxi kan også være et godt alternativ.

Taxi er et praktisk alternativ til kortere reiser på Ishigaki.
Taxi er et praktisk alternativ til kortere reiser på Ishigaki.


Vi håper at dette innlegget og resten av bloggpostene i Okinawa-serien vår har vært til inspirasjon!

Med god mat, vakre strender og den unike ryukyu-kulturen er Okinawa og Ishigaki fantastiske destinasjoner for et badeopphold i Japan. Vi hjelper deg gjerne med å planlegge en reise hit!


Dette innlegget er utarbeidet i samarbeid med Visit Okinawa og Japan Airlines.

Visit Okinawa
Japan AirlinesOppdag skattene i India med Maharajas’ Express

Har du noen gang drømt om å utforske India med en sjenerøs dose av luksus og komfort? Da kan Maharajas’ Express være svaret på dine drømmer.